Lifestyle

Zo vier je valentijnsdag met jezelf!

Deze blog is toegeweid aan alle singles out there.

Hoe commercieel en cliche Valentijnsdag ook wel niet mag zijn, stiekem vind ik het wel leuk dat er zo’n dag bestaat. Het is toch een heerlijk idee dat zo’n dag helemaal in het teken van de liefde staat? Ja, maar Nydia, elke dag kan je toch wel de liefde vieren. Natuurlijk kan dat mijn lieve medemens, maar doen we dat wel werkelijk? Ik denk dat we het te vaak vergeten door de sleur van het leven. Vaak zit je in de automatische piloot en ben je ‘s avonds te moe om er ook maar iets aan te doen. Het kan geen kwaad om op een speciale uitgeroepen dag er even extra aandacht aan te besteden. OOK als je single as f*ck bent. En hoe je dat kan doen vertel ik je in deze blog met wat New Girl cast GIF-jes.

Single vs Valentijnsdag

Vrijgezel zijn op Valentijnsdag kan nogal kut zijn, je verwacht misschien stiekem een verrassing van een geheime aanbidder, of je denkt wat een commerciele ongein, maar ondertussen voel je je eenzaam bij het zien van de verliefde stelletjes. Ondertussen word je ook platgegooid met rommel waarmee je je liefde kan verrassen of al die restaurant aanbiedingen voor twee personen. Hoe meer je er op let, hoe chagrijniger je wordt en hoe sneller je geneigd ben om te roepen: “IK HAAT VALENTIJNSDAG, WAT EEN COMMERCIELE ONZIN!” 

Maar het hoeft niet zo te zijn

Wat als ik je zeg dat je je helemaal niet zo eenzaam of zielig hoeft te voelen op zo’n dag als Valentijnsdag? Waarom zou je niet Valentijnsdag met jezelf kunnen vieren? We zijn toch al enorm bezig met zelf liefde, self love, body positivity en ga zo maar door. Dus waarom niet deze dag toewijden met liefde voor jezelf? Juist. Laten we op deze dag onszelf verwennen met alle liefde die wij hebben voor onszelf. Met de volgende 10 stappen kan je valentijnsdag vieren met jezelf.

10 stappen hoe je Valentijnsdag met je zelf kan vieren:

1. Bestel van te voren iets leuks voor jezelf  
Bestel een paar dagen van te voren hetgeen wat je zo graag wilde hebben, pak het in en leg het klaar om het aan jezelf te geven op Valentijnsdag

2. Kook een diner met je favoriete maaltijd of als je lui bent bestel het gewoon 
Maak of bestel een diner met jouw favoriete voedsel, zodat je kan genieten van een heerlijke avondmaal. 

3. Zet een romantisch muziekje aan
Om in de juiste mood te komen, zet even wat zoetsappige muziek op tijdens het koken. Doe tussendoor wat dansjes met jezelf.

4. Dek de tafel en zet er kaarsjes en evt een spiegel erbij  
Om deze avondmaal te nuttigen, ga je niet zielig en saai op de bank zitten. Nee, je dekt die tafel zo fancy als het maar kan en steek kaarsjes aan voor extra sfeer. Serveer je diner aan tafel en zet desnoods een spiegel tegenover je om vollop van je gezelschap te kunnen genieten.

5. Geef jezelf het cadeautje
Kijk verrast als je jezelf het cadeautje geef en pak met enthousiasme uit. 

6. Afruimen met een serenade
Natuurlijk is er niemand om je tafel mee af te ruimen, maar dit kan je zelf ook leuk maken, door een meezing liedje aan te zetten en heerlijk keihard mee te bleeren met het nummer.

7. Uitbuiken met je favo film
Pak een glas wijn, bier, kop thee, water, waar je ook maar zin in hebt en zet je favo film aan.

8. Laat een bad vollopen of neem een heerlijke hete douche
Neem een heerlijke hete of warme bad (of douche, mocht je geen bad hebben) en geniet ultiem van de rust. Desnoods als je in the mood ben, streel jezelf en wind je op voor een verwenavondje met jezelf in bed ;).

9. Trek je meest sexy ondergoed aan
En bewonder jezelf in de spiegel, kijk niet naar je flaws, omhels die en wees even trots op jezelf. 

10. Verwen jezelf en val daarna lekker in slaap
Gun jezelf wat sexy time en geef jezelf een heerlijke mastrubatie om de romantische avond met jezelf af te sluiten en val daarna heerlijk in slaap. 

Is dit allemaal niet zo je ding?

Doe die dag of avond gewoon iets anders wat je heerlijk vind om te doen voor jezelf. Deze stappen zijn slechts een idee wat je zou kunnen doen ;). Alleen jij weet waar je gelukkig of blij van wordt. Waar het hier in deze blog om gaat is: gun jezelf eens de liefde die je verdient. Af en toe mogen we onszelf een dosis zelfliefde geven, zelfs als je al in een relatie zit. En hoe je dat doet, is helemaal aan jou 🙂

Geniet van de Valentijnsdag met jezelf 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.