Lifestyle,  Mensen

Vandaag in het zonnetje: Madelon van Horik


Begin deze maand kwam ik met een nieuw idee voor een subcategorie in de categorie Lifestyle: People. In deze categorie zet ik mensen die ik inspirerend vind in het zonnetje op mijn blog waarbij ik kort vertel hoe ik ze heb ontmoet en waarom ze mij inspireren. Daarna volgen er 5 vragen die ik aan hun heb gesteld en die zij voor mij hebben beantwoord, zodat je een idee hebt wie het zijn. Dit zal ik elke laatste dinsdag van de maand doen.

Als kick off van deze subcategorie zet ik niemand minder dan de beeldschone, getalenteerde en liefdevolle jongedame Madelon van Horik in het zonnetje. Dankzij haar is deze website de lucht in gegaan, iets wat ik niet zonder haar voor elkaar had kunnen krijgen.

Madelon heb ik op het prachtige Bali leren kennen. Via de facebook pagina Dutchies in Indonesia kwam ik haar oproep tegen. Ze zocht mensen om te meeten die rond dezelfde periode als haar door Bali reizen. Ik had gereageerd en we hielden contact tot we daar waren. We hebben elkaar voor het eerst ontmoet op een van de Gili eilanden: Gili Trawangan. Het was even spannend om elkaar te meeten, maar de click was er in een instant. We hadden wel onze eigen reisplannen, maar aangezien sommige reisplannen met elkaar overeenkwamen besloten we om elkaar weer te meeten op dezelfde plek die we beiden wilden zien en daar samen een kamer te delen. Met leuke excursies erbij en avonden met serieuze en leuke conversaties, hebben we elkaar enorm goed leren kennen. We hebben twee keer op twee plaatsen in Bali een kamer samen gedeeld, hierdoor is een mooie vriendschap ontstaan. Tijdens een van de excursies hebben we een zware berg/vulkaan beklimming overwonnen wat voor ons beiden op persoonlijk vlak ook een extra overwinning was. We proberen elkaar te zien als tijd dat ons toelaat en tussendoor houden we contact via whatsapp en soms even via facetime. Met Madelon kan ik goed praten over alles en nog wat, we steunen elkaar door moeilijke tijden heen. Ze is lief, zorgzaam, begripvol en gezellig! Ze inspireert mij door haar creativiteit en haar inzettingsvermogen. Ik vind haar een getalenteerde portret en reis fotograaf. We hebben samen ook een shoot gedaan en haar manier van werken is prettig. Ze praat met je tijdens de shoot waardoor de leukste spontane foto’s ontstaan. Ik ben blij dat wij vriendinnen zijn gebleven na onze reis en ik hoop dat we nog meer leuke ervaringen samen kunnen gaan delen.

Hier volgen de 5 vragen die ik aan Madelon heb gesteld:

 1. Stel jezelf voor met behulp van de 4 W’s: Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat doe je in het dagelijks leven? En waarom doe je wat je doet?
  Ik ben Madelon, 23 jaar en ik woon in Rotterdam. Ik studeer nu Geneeskunde en rond als het goed is dit jaar mijn bachelor daarin af. Per september ga ik echter fysiotherapie studeren omdat ik erachter gekomen ben dat dit toch meer mijn ding blijkt te zijn! Ook werk ik in het ziekenhuis en geef ik les aan mede-studenten. Tot slot ben ik ZZP-Fotograaf en dat doe ik met heel veel plezier! Ik doe wat ik doe omdat ik daar blij van word, ik het interessant vind en ik er veel van leer. Uiteindelijk heb ik door de afgelopen jaren ontdekt waar ik wel en niet gelukkig van word.. en dat is veel waard!
 2. Wat maakt jou de persoon die bent?
  Ik ben wie ik ben door de mensen om mij heen, die mij liefhebben, motiveren en interesseren. Maar ook door vallen en opstaan ben ik geworden wie ik nu ben. Door tegenslagen zoals een burn-out en ziekte.
 3. Wat inspireert jou het meest?
  Mensen die een doel hebben en daar ook voor gaan. Daar houd ik van en daar haal ik energie uit!
 4. Wat voor tip zou je anderen geven om geïnspireerd te blijven (in het leven)?
  Zoek iets wat je leuk vindt en/of interesseert en zoek naar opties om je daarmee bezig te houden. Je hebt altijd een keuze, moeilijk of makkelijk, om iets te doen waar je blij van wordt! Dus kijk om je heen en accepteer het ook als het roer omgegooid moet worden.
 5. Wat is jouw grootste droom?
  Gelukkig zijn, cliché maar o zo waar. Ik kies voor het pad waar ik gelukkig van word en ik maak keuzes die mij daar naar toe brengen. Een combinatie van mijn passies: zorg en fotograferen is voor mij de ideale combinatie.

Nieuwsgierig geworden naar Madelon? Op de volgende websites en social media kan je haar vinden:

Persoonlijke website: www.madelonvanhorik.nl
Persoonlijke instagram:  @madelonvanhorik

Portret fotografie website: www.madelonsophiefotografie.nl
Portret fotografie instagram: @madelonsophiefotografie
Reisfotografie instagram: @madelonsophietravelphotography

Daarnaast is ze ook editor & blogger van travelgirls.nl
Website: www.travelgirls.nl
Instagram: @travelgirlsnl


Ik hoop dat jullie deze nieuwe subcategorie leuk vinden. Ik vond het zelf heel leuk om deze blog te schrijven en om de vragen te stellen aan mijn vriendin.

Volgende week ga ik een bijzondere ervaring met jullie delen! Maar ik zeg nog niet wat ;).

Tot volgende week!

Heel veel liefs,
Nydia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.