Entertainment,  Muziek & Film

TOP 10 FAVORIETE LIEDJES OKTOBER

Ik ben iemand die elke maand een aantal favoriete liedjes heeft, die ik het liefst non-stop luister. Net zoals de radio vaak in de herhaling valt op een dag met het draaien van dezelfde hits, doe ik dat zelf ook als ik muziek op mijn spotify luister onderweg naar werk of naar huis. In deze blog deel ik jullie mijn top 10 van de maand oktober.
 

De top 10

Met het herfstachtige weer en sferen vind ik het heerlijk om rustige nummers te luisteren, dus wees niet verrast als er weinig up tempo liedjes in mijn lijst voorkomen. Tijdens het muziek luisteren stel ik mij altijd voor dat mijn leven een film is, waar ik de hoofrol in heb (who’s with me?). Je weet wel, dan komt er een sad song op en de personage kijkt bedachtzaam uit het raam. Of er komt een vrolijk nummer en de personage voelt zich helemaal de bom. Op deze manier luister ik dus altijd muziek. Ik ben altijd aan het dagdromen 😉
Muziek luister ik via Spotify, onderweg met mijn oordoppen in en thuis met mijn coole Rockbox brick fabriq edition (1RB300PT) van Fresh ‘n Rebel. Dit zijn hele fijne boxjes die makkelijk te gebruiken is met bluetooth verbinding. Het geluid is goed genoeg om de ruimte te vullen met muziek en het is betaalbaarder dan de prachtige, maar prijzige Sonos boxjes. De mijne heb ik begin dit jaar of misschien vorig jaar al (weet het niet meer precies) aangeschaft met flinke korting bij BCC. Ik ben nog altijd blij dat ik die heb meegenomen! Ik luister er bijna elke dag muziek op!
Laten we starten met mijn lijsjte. We beginnen deze top 10 van onder naar boven (dus van 10 naar nummer 1). Ik zal ook een korte uitleg geven waarom ik het liedje zo leuk en / of mooi vind.
 

10. Perfectly wrong – Shawn Mendes

Het nieuwe album van Shawn Mendes vind ik best prettig om naar te luisteren. Dit is niet het nummer wat voor mij eruit springt van het album, maar momenteel wel even mijn favoriet voor een melodramatisch gevoel tijdens mijn bus/treinritjes. Ookal zit ik niet in een situatie met iemand die “fout” voor mij is.

9. Issues – Julia Michaels

Niet echt een supernieuw liedje. Maar veel van mijn favorieten zijn niet altijd de nieuwste. Ik luister vaak muziek wat bij mijn mood past of wat ik ineens veel leuker vind dan toen ik het de eerste paar keer heb geluisterd. Dit nummer heeft mooie lyrics. Het doet me denken aan dat iedereen een bagage met zich meedraagt als je in een nieuwe relatie komt, maar dan dat je elkaars “issues” niet beoordeeld, maar accepteert dat het er is. En dat het daardoor de relatie gewoon werkt, omdat je moeite voor elkaar doet om elkaar accepteert met bagage en al.

8. The Joker – Jason Manns ft. Jensen Ackles

Mede dankzij mijn nichtje die mij verslaafd heeft gemaakt aan de serie Supernatural ben ik ook naar de muziek gaan luisteren waarin 1 van de hoofdrolspelers, Jensen Ackles aka Dean Winchester heeft gezongen. Ik had geen idee dat hij zo goed kon zingen, maar zijn stem is echt heerlijk om naar te luisteren. Hij zingt het samen met een folk/rock zanger/acteur Jason Manns. Deze zanger heeft niet in Supernatural gespeeld, maar zijn muziek komt wel in de serie voor. Naast dat het even een supernatural fandom iets is dat ik dit nummer luister, het is ook echt een heerlijk mannelijk lief nummer om naar te luisteren.

7. Carry on my wayward son – Kansas 

Ook weer een Supernatural fandom iets. Dit nummer komt steeds voor aan het begin van de laatste aflevering van het seizoen. Je krijgt dan zo’n euforisch gevoel bij dit nummer en een soort van “Oh, neeeee, laatste aflevering alweer.”. Verder ook echt een tof en lekker nummer om naar te luisteren :).

6. Penny Lane – The Beatles

Ik zit al een week naar de muziek van de The Beatles te luisteren. Ik vind hun muziek echt kei leuk en ontdek ook weer liedjes die ik niet genoeg gewaardeerd hebt zoals deze. Het is een vrolijk nummer om naar te luisteren en om mee te zingen. Ik vind dit nummer leuk, omdat het een soort observatie is van wat je zie gebeuren in een straat. The Beatles zangers Paul en John hebben dit nummer ook geschreven op basis van hun childhood memories.

5. After the Rain – Dermot Kennedy

Dit nummer is bizar prachtig. Het is net een gedicht in zangvorm en ik krijg er geen genoeg van. Dermot Kennedy heeft ook een heerlijke stem om naar te luisteren. Ik kan alleen zeggen, luister naar dit nummer, pak de lyrics erbij en voel.

4. Let you love me – Rita Ora

Een nieuw nummer van de beeldschone Rita Ora, die momenteel ook al op de radio gedraaid wordt. Ik kan mezelf heel goed herkennen in dit nummer als het om liefde gaat.

3. Ghost of you – 5 seconds of summer (5SOS)

Het nieuwe album van 5 seconds of summer is supertof. Dit nummer heeft mijn aandacht, een slow sad song, wat perfect past bij mijn melodramatisch gevoel terwijl ik in de bus zit en uit het raam kijk.

2. Shallow – Lady Gaga & Bradley Cooper (A star is born)

Lady Gaga’s eerste acteer debuut en Bradley Cooper’s eerste zang debuut. Ik ben ontzettend benieuwd naar de (5e?) remake van het verhaal A star is born. De trailer zag er goed uit. Dit nummer is in ieder geval echt powerful en mooi.

1. This feeling – The Chainsmokers ft. Kelsea Ballerini

En dan mijn nummer 1 favo lied, waar ik geen genoeg van kan krijgen! This feeling van The Chainsmokers met Kelsea Ballerini. Het heeft een catchy deuntje, sing-a-long lyrics en ik wil echt een keer helemaal los gaan op dit nummer. Hopelijk kan ik dat gauw een keer doen :).
Zoals je misschien gemerkt hebt, is mijn muzieksmaak vrij divers. Ik luister graag naar de lyrics, want ik ben een gevoelens mens en de lyrics moeten ook bij mijn mood passen.
|| Wat staat er op jullie top 10 favoriete liedjes van deze maand? ||
VOLGENDE WEEK >>> Mijn website Dreaming with Nydiart is jarig: 1 jaar oud!!! Terugblik van begin tot nu en niet 1 maar 3 leuke give-a-ways om het te vieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.