Entertainment,  Muziek & Film

The Chainsmokers

Dagelijks luister ik graag naar muziek. Ik heb een brede muzieksmaak, het gaat van pop naar rock naar dance naar klassiek en noem maar op. Vaak is het wel zo dat de muziek bij mijn stemming moet passen, maar dat is vrij logisch toch? Ik luister graag naar songs met goede lyrics waar ik mezelf wel in kan vinden en als ik alleen ben ongestoord kan mee zingen. Als ik geen zin heb in het luisteren van muziek met zang, of mij moet concentreren om iets te lezen of schrijven dan luister ik naar klassiek, dit geeft rust in mijn hoofd en dan kan ik beter nadenken. Ik ben geen muziekkenner, maar wel een muziek liefhebber. Ik heb heel lang de muziek die DJ’s maken niet echt leuk gevonden. Tot ik het een keer echt mee maakte op een festival, Mysteryland. Sindsdien ben ik het wat meer gaan luisteren. Ik had nog geen favoriete DJ, als het maar goed en tof klonk vond ik het prima. En toen kwamen The Chainsmokers ineens in de hitlijsten.

The Chainsmokers begon in 2012 als danceproject. Het is een Amerikaands DJ-duo wat begon met Andrew Taggert (links) en Alex Pall (rechts). Inmiddels is er sinds vorige jaar een nieuwe lid bijgekomen in hun groep Matt Mcguire, een drummer die hun muziek en shows wat extra’s geven. In 2014 braken ze door met de single “#Selfie”. In 2016 hadden ze hits als “All we know”, “Don’t Let Me Down”, “Roses” en “Closer”. In 2017 hadden ze tevens hits met “Paris” en “Something Just Like This”, waarvan de laatste een samenwerking is met Coldplay. Hun nieuwe hits dit jaar zijn “Sick boy” en “You owe me” . Zie hieronder de bijzonder aparte (maar ook wel beetje toffe) videoclip van hun nieuw single (ik ben al helemaal verslaafd aan dit nummer).
The Chainsmokers begon ik pas leuk te vinden toen ik op mijn reis door Bali hun grote hit “Closer” overal waar ik kwam hoorde. Ik noem dit nummer ook mijn Bali song, want in elk land waar je doorheen reist is er altijd wel een liedje wat enorm populair is op dat moment en wat je dan ook heel vaak hoort waar je ook bent. Elke keer als je het liedje hoort dan komt die herinnering van je reis of vakantie in je gedachten. Bij mij is dat met het liedje “Closer”. In eerste instantie wist ik eigenlijk totaal niet dat deze twee heren DJ’s waren. Ik dacht serieus dat ik naar een nieuw moderne bandje zat te luisteren, totdat ik ze bij de Grammy awards vorig(?) jaar of jaar daarvoor zag en dacht “Oh, ze zijn maar met z’n tweeën, en huh wacht even? Zijn ze DJ’s?” Hun optreden bij de Grammy’s was ook verre van perfect, maar toch vond hun muziek nog steeds interessant, vooral de hits die na Closer volgenden vond ik zeer vermakelijk om naar te luisteren. Ik heb hun album die vorige jaar uit kwam: Memories: do not open, dan ook echt platgeluisterd. Ik vind het tof dat ze niet alleen liedjes hebben laten ingezongen maar dat Andrew Taggart zelf ook een hoop nummers zelf heeft gezongen. Ik vind hun muziek toch net wat anders dan de andere DJ’s, maar ik kon eerst niet uitleggen waarom. Maar nu kan ik dat wel, want jawel, afgelopen weekend hebben mijn zus en ik hun concert/show in het Ziggodome in Amsterdam bijgewoond. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten van een concert/show van DJ’s. Ik ben werkelijk enorm verrast.
 
Het voorprogramma was Sigma, ook een DJ duo maar dan uit Groot-Britannië. Voor zover ik heb kunnen zien en horen (we waren wat later aangekomen) maakten ze er al behoorlijk een feestje van. Ondanks dat ze wel tof waren, zat ik toch echt uit te kijken naar The Chainsmokers. Gelukkig begonnen die ook ruim op tijd en ik wist eerst niet wat ik meemaakte. Ze begonnen met wat mix muziekjes van hun te draaien, maar wat het zo extra tof maakte is dat ze fantasische visuals gebruikten op de beeldschermen en veel gebruik maakten van vuur-, rook-, en vuurwerk machines. Het dak ging eraf, mensen gingen los en de beats van hun muziek klonk wel erg lekker in de oren. Na een aantal toffe mix plaatjes te draaien begonnen ze met het nummer “Break up every night” van hun album. Ik heb ze alleen bij de Grammy’s live gezien en ik hoorde van een paar mensen dat ze live best wel  flop waren. Maar niets is minder waar, ik vond ze super goed. Ze hebben een prachtige show gemaakt met de visuals en special effects en ze hebben het draaien van hun mixplaten goed afgewisseld met hun eigen muziek. Ik vond het verassend dat er op die momenten dat ze hun eigen muziek speelden er ook echt instrumenten werden gebruikt. Zo speelde Alex op de keyboard met nog meer digitale snufjes waar ik geen verstand van heb. En daarnaast hebben ze ook een drummer die ergens tijdens de show een eigen moment kreeg waarbij zijn drum sticks in vuur en vlam waren (letterlijk). Andrew deed naast het zingen ook af en toe op de gitaar spelen. Ze zijn meer dan alleen DJ’s, ze zijn een creatieve muziekale DJ band. Toen ze hun hit “Something just like this” die ze in samenwerking met Coldplay hebben uitgebracht, zelf gingen spelen en zingen, was ik echt onder de indruk. Ik heb enorm van de show genoten en ik ben nu nog meer fan dan ik voorheen was. Ik heb ook een merchandise meegenomen, een t-shirt die erg leuke print heeft (ik heb een hele verzameling met t-shirts van concerten waar ik ooit ben geweest, echt superleuk, maar een verhaal voor een andere keer!). Hun show sloten ze dan ook mooi af met heel veel vuurwerk van bovenaf. Ik vond het bizar dat dat gewoon binnen in een gebouw kon, best gevaarlijk toch? Maar alles is gelukkig goed gegaan ;).
 
Ik heb mijn drie favoriete nummers “Young”, “Closer” en “Something just like this” helemaal gefilmd, zo heb je een leuk beeld van hoe het was:

 De exacte reden waarom ik The Chainsmokers zo fantastisch vind is omdat ze en combinatie zijn van veel soorten muziek die ik leuk vind. Ik vind het tof dat ze eigen lyrics hebben waar ik me soms wel in kan vinden.
Wat vinden jullie van The Chainsmokers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.