Lifestyle,  Persoonlijk

“Rugzak, waar ga je met dat meisje naar toe?”

Een vraag die ik best vaak te horen krijg als ik met mijn favoriete rugzak van het merk Saccoo Amsterdam op pad ga. Allereerst vind ik mezelf echt geen meisje meer. Ik mag dan een lengte hebben waardoor ik jonger lijk, maar ik ben toch wel echt een volwaardige vrouw. Ten tweede neem ik graag al mijn hebben en houden mee, want het komt regelmatig voor dat ik dan net niet dat ene ding bij me heb, wanneer ik het juist wél nodig heb, Ik neem liever het zekere van het onzekere mee in mijn tas als ik wat verder weg moet reizen. Als ik met anderen reis ben ik ook vaak de “moeder”, die zorgt voor tissues, vochtige doekjes, pleisters enzovoorts. Ik heb altijd alles binnen handbereik. Je denkt nu vast, gurrlll, wat gooi je allemaal in die tas dan? Dat ga ik je nu vertellen!

Vandaag even een heerlijk luchtig onderwerp en misschien niet voor iedereen heel erg interessant, maar op verzoek een blog over “What’s in my bag?”. Ik besef mij nu dat ik best veel onnodige spullen meeneem, maar het was ooit erger geweest. Ik nam toen echt een toilettasje mee (incl. extra onderbroek + sokken), mocht ik ergens stranden en niet thuis kunnen komen. Dat heb ik inmiddels afgeleerd, want je kan altijd wel thuis komen of anders nog snel wat in de winkel halen. Mijn telefoon zit eigenlijk standaard in mijn jaszak als ik op pad ga.

Wat zit er dus allemaal in mijn rugzak?

 • Portemonnee
  Een standaard item, die iedereen wel in zijn tas heeft zitten. Alhoewel ik nog steeds een nieuwe portemonnee wil, heb ik deze bijna altijd standaard in mijn rugzak zitten. Het is een fijn formaat en het heeft handige vakjes voor pasjes, maar ook voor kleingeld en groot geld. In mijn portemonnee bewaar ik ook pleisters. Heel af en toe pak ik een kleinere portemonnee als ik een kleinere tas bij heb. Ik heb deze portemonnee 4 jaar geleden in tijdens mijn vakantie in Italië gekocht.  
 • Dopper
  Ik ga bijna nooit meer de deur uit zonder een flesje water, deze hippe dopper fles heb ik sinds kort in mijn bezit en het heeft een erg fijn compact formaat. Daarnaast bespaar ik op deze manier ook het gebruik van plastic flesjes, Kleine bijdrage aan het milieu is altijd goed. 
 • Een boek
  Doordeweeks reis ik elke dag met de trein en bus. Ik kan helaas niet in de bus lezen, maar gelukkig wél in de trein. Ik reis 20 minuten heen en 20 minuten terug. Perfect om dan heerlijk mijn tijd te besteden aan een boek lezen in plaats van de hele tijd op mijn telefoon zitten. Ik ben zo’n persoon die het boek netjes in een plastic tasje doet, zodat die niet beschadigd raakt door al mijn andere spulletjes.
 • Make-up tasje
  Ik neem niet altijd dit make-up tasje mee, maar ik vind het wel handig mocht de regen mijn mascara of eyeliner heeft doen uitlopen. Deze haal ik ook elke dag weer uit mijn tas, omdat ik die de volgende ochtend ook weer nodig heb. Daarnaast zit er in het tasje ook verzorgingsmiddelen om een koortslip te behandelingen, mocht die plotseling verschijnen (die dingen zijn zo onvoorspelbaar, komen vaak uit het niets). 
 • Ananas tasje
  Het leuke ananas tasje hoef ik daarentegen niet zo gauw uit mijn tas te halen. Daarin zit namelijk mijn powerbank en tweede telefoonoplader. Omdat dit zo’n tasje is die ik niet uit mijn rugzak haal heb ik er ook een strip paracetamol en een nagelvijltje ingedaan, zodat ik die nooit vergeet.
 • Boodschappen tasjes                                                                                
  Om ook weer het gebruik van plastic te verminderen neem ik herbruikbare boodschappentasjes mee, als ik kleine boodschappen moet halen. Ik heb ook voor groenten van die speciale zakjes, die je eventueel kan wassen. Ik vind ze superhandig om altijd bij te hebben.
 • Parfum
  Altijd handig om een lekker luchtje bij je te hebben als je jezelf even niet zo fris vind ruiken. Momenteel zit er een flesje Parfum pour les cheveux (fresh hair mist) van Coco Mademoiselle van Chanel in mijn tas. Ondanks het alleen voor je haar bedoeld is spuit ik het ook op mijn huid of kleding. Ik vind het zo’n heerlijk geurtje!
 • Losse voorwerpen
  In mijn rugtas zit een binnenvakje en een apart buitenvakje waarin ik voorwerpen opberg die ik snel nodig heb en makkelijk in handbereik heb. Daarin zit onder andere:
  – pepermuntjes
  – handcréme 
  – pakjes zakdoeken
  – spiegeltje
  – lippen balsem en lippenstift
  – notitieboekje + pen (voor plotselinge inspiratie)
  – vochtige hygiëne doekjes
  – afspraken kaart psycholoog
  – oordoppen 
 • Sleutelhanger met Mjölnir (hamer van Thor)
  Met mijn liefde voor Marvel (en de Noorse mythologie) moest ik wel een leuke sleutelhanger aan mijn tas hangen. Ik heb gekozen voor Thor’s hamer Mjölnir. Superhandig ook als secret weapon mocht ik ooit aangevallen worden. Met de minihamer aan mijn tas komt mijn rugzak nog harder aan xD. 

Het is best veel wat ik meeneem, maar ik ben er comfortabel mee. Misschien ben jij wel iemand die liever zo min mogelijk meeneemt of ben je helemaal geen tassenmens of ben je net als ik, iemand die het liefst zoveel mogelijk mee neemt, want je zult dan net zien dat je het dan juist wel weer nodig hebt. Wat je ook meeneemt, het kan nooit goed of fout zijn, want de een is het ander niet. So don’t judge me when I walk around with my awesome backpack :). 

Wat neem jij dagelijks altijd mee in je tas?

P.S.: Klein beetje rusty nog met het tekenen van mijn ego character, maar ik deed dat vroeger heel veel. Ik zit eraan te denken om dat weer op te pakken, want dat vind ik wel erg leuk om te doen! Wat denk jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.