Lifestyle,  Persoonlijk

Proud to be me 

Toch iets eerder een nieuwe blog dan ik zelf had verwacht en een totaal ander onderwerp dan die ik had aangekondigd in mijn laatste blog. Dat andere onderwerp komt nog. Naar aanleiding van mijn instagram post waarin ik voor de grap Demi Lovato vraag of ze mijn vriendin wilt zijn (wat ze toch nooit zal lezen), wil ik iets aan jullie bekennen wat mij al een lange tijd bezig houdt in mijn hoofd. Misschien is dit ook een van de factoren, waardoor ik in strijd ben met mezelf. Ik vind het doodeng om te delen, maar ik wil er open over kunnen zijn. 

Relatiestatus

Wellicht hebben jullie gemerkt dat ik al best lang single ben. Ik heb geen relatie en ik praat ook niet openbaar over eventuele dates die ik heb gehad de afgelopen jaren. Dit vooral omdat ik het liever voor mijzelf houd. Het is toch normaal om dit stukje van mijn leven niet met de hele wereld te hoeven delen, toch? Juist, dit zal ook zo blijven. Maar ik wil wel even zeggen dat ik single ben, omdat ik ervoor heb gekozen. Ik heb best een druk leven en ik neem de tijd om aan mezelf te werken om weer goed in mijn vel te zitten. Daarnaast weet ik wat ik waard ben en heb ik geen zin om mijn tijd te verspillen aan iemand die alleen maar een deel van mij wilt, maar de rest in het geheel niet. Soms vind ik het wel lastig om alleen te zijn, als de rest in je omgeving wel een relatie heeft. Maar aan de andere kant is het niet mijn grootste prioriteit, dus ik kan er prima mee leven. Wat dat betreft ben ik zelfstandig genoeg en heb ik niet iemand nodig. Ik heb zoiets van (niet altijd, maar meestal wel): het komt wel op mijn pad. Dus tot zo ver over het stukje single zijn…

Mijn seksualiteit

Wat betreft mijn seksualiteit waar dit onderwerp eigenlijk over gaat.. Ik kan er om eerlijk te zijn geen label aan vastbinden. Het hoeft ook niet, maar het maakt het wel lastig voor mezelf, want het punt is: ik val voor zowel mannen als voor vrouwen. Alleen heb ik weinig tot geen ervaring met vrouwen. Dit gehele onderwerp houdt mij vrijwel (onbewust) dagelijks bezig.

Ik voel mij dan ook niet echt thuis in het straatje straight, bi, gay, lesbisch of wat voor benamingen er tegenwoordig bestaan. Wat ik wél weet en mij er nu niet meer voor schaam, sinds je er nu wél open over kan zijn (zoals het eigenlijk gewoon hoort te zijn): is dat ik beiden geslachten interessant vind. Voor mij zou het niet uitmaken of ik verliefd word op een vrouw of een man. Ik denk dat ik eerder voor een persoon zou vallen, want love is love toch?

Trots

Ik heb hier de afgelopen 12 jaar lang best vaak over nagedacht (ja, zelfs tijdens de relaties die ik had), maar ik denk dat ik het geen label hoef te geven. Ik zie wel welke kant mijn liefdesleven op gaat, hetzij met een man hetzij met een vrouw. Ik ben in ieder geval trots op mezelf dat ik dit nu eindelijk hardop durf te zeggen, dit dankzij het feit dat ik het al een hele poos geleden met mijn vriendinnen/vrienden en een paar familieleden over heb gehad waarvan sommigen het al leken te weten en de rest mij niet anders zagen dan wie ik altijd ben geweest. En daar ben ik heel erg dankbaar voor. Ik heb het toen verder niet echt met anderen gedeeld. Ik wilde het eerst ontdekken voor mezelf, maar het voelde toch nog alsof ik het nog te verborgen hield, ook voor mezelf.

Dus waarom ik nu wel besloten heb om er open over te zijn en er echt open voor te staan? Demi Lovato, haar fans, Londen en het feit dat het Pride month is, gaf mij moed en drang om het eindelijk te bekennen. Vooral ook voor mezelf. Het maakt mij niet meer uit wat voor stempel ik op mijn voorhoofd krijg. Ik ken mezelf het beste, ik hou genoeg van mezelf en wat anderen van mij denken mogen ze zelf weten.

I am proud to be me.

Happy pride month!

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.