Kunst,  NydiArt

Mijn top 5 zelfgemaakte schilderijen

Mocht je het nog niet weten en nog maar net mijn blog hebben ontdekt: ik hou van schilderen, het is een van mijn grootste passies die ik te weinig uitvoer en daar ga ik de komende tijd verandering in brengen. 
 

Dreaming with Nydiart

Er is een reden waarom mijn website Dreaming with Nydiart heet:
Dreaming, omdat ik altijd een dromer ben geweest. Er is niks mis met dromen, het is ook niet erg als een droom niet blijkt uit te pakken zoals je gedacht had, vaak is het dan alleen maar goed om het uitgeprobeerd te hebben. Dan weet je dat dit dan toch niet de droom voor je is en kan je plaats maken voor een nieuwe. Dromen is altijd mijn houvast geweest in mijn leven, het is mijn hoop en kracht waardoor ik het zin van het leven blijf inzien. With, omdat ik mijn dromen (en levenservaringen) graag deel met anderen in de hoop hierdoor ook anderen mee kan inspireren en motiveren door zichzelf te leren accepteren en niet bang te zijn om te dromen. Nydiart, omdat mijn naam Nydia is en de “art” omdat het creëren van kunst mijn passie en uitlaatklep is.
Afgelopen week heb ik eindelijk weer de tijd genomen om te oefenen met mijn schilder- en tekenkunsten, naast mijn schrijfwerk. Ik vond het heerlijk om weer zo creatief bezig te zijn en ik hoop dat ik hier tijd voor zal blijven maken, want ik heb een droom om hier ooit wat mee te doen. Wat dat gaat worden is nog in ontwikkeling ;).
Voor nu vind ik plezier in het schilderen van landschappen, dieren, bloemen, de 4 seizoenen op verschillende manieren en stijlen, bekende karakters van boeken/films/stripverhalen te tekenen/schilderen in eigen stijl. Ik heb denk ik nog niet helemaal een stijl wat mij definieert als kunstenares, maar misschien zien jullie dat wel.

De top 5

Vandaag in deze blog deel ik de top 5 met mijn favoriete zelfgemaakte schilderijen, waarin ik ook uitleg waarom dit mijn favoriete schilderij is en ook vertel ik je het verhaal erachter.
 

Nummer 5: Iron Man

Mijn allereerste Marvel Avenger schilderij en het meest recente die ik heb gemaakt voor een verjaardagscadeau, omdat ik geen ander cadeau kon bedenken. Ik moet zeggen dat ik enorm trots ben op het resultaat, ik had niet verwacht dat het zo tof zou uitpakken. Als Marvel fan leek het mij altijd heel tof om de allereerste Avengers te schilderen of te tekenen. Ik vond het alleen lastig, omdat ik niet zo goed wist in wat voor stijl ik het wilde schilderen/tekenen. Ik ben dan al gauw geneigd om manga te gaan tekenen, maar ik wil eigenlijk een iets volwassener stijl gaan ontwikkelen. Ik denk dat dit aardig is gelukt, inmiddels ben ik ook aan het oefenen om Captain America te kunnen schilderen. Ik ga voor een semi-realistische stijl. Niet helemaal meer manga, maar een beetje realistisch erbij.

Nummer 4: The light in my darkness

Naast schilderen, vind ik het af en toe ook leuk om te fotograferen. Een paar jaar geleden had ik een mooie foto gemaakt van een brandende kaars met de reflectie ervan op het raam. Het is een van mijn beste foto’s die ik ooit heb gemaakt en het leek mij leuk om deze ook na te schilderen. In de periode dat ik de foto en het schilderij had gemaakt zat ik heel diep in een depressie. Ik begon toen ook met het schrijven van gedichten. Het maken van dit schilderij gaf mij een rust en tegelijkertijd ook inspiratie om mijn gevoelens uit te drukken in woorden. Wat mij weer hoop gaf om vol te houden en het zin van het leven te vinden. Dit schilderij is voor mij meer dan alleen een brandende kaars in het donker. Het is het beetje licht in mijn duisternis, die toen enorm de overhand had.

Nummer 3: Blue bird

Ooit op een rustige dag op mijn werk, maakte ik uit verveling een pen schets van vogel die ik op een foto zag. Op dat moment wist ik dat ik hiervan een schilderij moest maken. Ik ben stiekem een vogelliefhebber, het zijn zulke mooie wonderbaarlijke wezentjes. Bij het schilderen van de vogel heb ik het schetsen met potlood op het doek achterwege gelaten en ben ik gewoon begonnen met een kleur en zo het vogeltje gaan schilderen. Dit was een van de eerste keren dat ik de controle losliet om eerste te schetsen en dan pas te schilderen. Ik was altijd heel erg bezig met het perfecte plaatje, maar op dat moment genoot ik van het schilderproces zelf. De quote die ik erbij heb gedaan, kwam pas veel later erbij.

Nummer 2: The beach

Toen ik te horen kreeg dat het appartement waar ik nu in woon kon gaan huren, wist ik al gelijk hoe ik het wilde gaan inrichten. Ik wilde mijn huis de kleuren geven van zon, zee, strand. Ik kom vaak tot rust als ik over een strand loop of uitkijk over de prachtige kleuren van de zee (dit gebeurt eigenlijk alleen op vakanties). Ik had een idee in mijn hoofd, dat als je binnenloopt het gevoel hebt alsof je in een relaxte strandhuisje binnenwandelt en tot rust komt. Ik vind persoonlijk dat dit wel is gelukt. Ik moest daarom ook een groot schilderij met de zee boven mijn bank hebben. Toen ik het had geschilderd, duurde het een jaar voordat het ook daadwerkelijk boven mijn bank hing, maar het maakte de sfeer toen echt af. De bedoeling is dat ik 4 grote schilderijen zou maken, zodat ik voor elk seizoen een andere schilderij heb. Deze staat voor de zomer, helaas duurde het even voordat ik de andere schilderijen heb kunnen maken. Ik moet alleen nog de winter maken.

Nummer 1: Autumn dream

Dit is mijn nummer 1 schilderij: de herfst schilderij in mijn 4-seizoenen serie. Ik vind deze persoonlijk het mooiste. Toen ik eraan begon, zag het in eerste instantie echt niet uit dat die zo mooi zou worden. Ik ben fan van alle vier de seizoenen, maar toch wil ik wel bekennen dat herfst de mooiste kleuren heeft. Ik vind het prachtig hoe het groen van de bomen van kleur veranderen. Het zijn warme kleuren, terwijl het temperatuur daalt. Toen ik dit schilderde was ik helemaal in mijn element. Schilderen brengt mij tot rust, op dit moment vond ik het eindresultaat ook totaal niet belangrijk. Toen ik klaar was, was ik ook enorm tevreden met het resultaat, omdat ik plezier had in het proces. Op dit soort momenten besef ik hoe belangrijk deze uitlaatklep voor mij is. Ik schilder dan wel geen actuele wereldproblemen of emoties, maar ik stop wel al mijn emoties in een schilderij en ik heb er plezier in. En dat vind ik het belangrijkste.

WINACTIE:

Met deze blog wil graag vieren dat ik de 700 volgers heb bereikt op instagram. Ik ben enorm dankbaar voor de nieuwe interacties en het leren kennen van andere leuke bloggers.
Om dit te vieren kondig ik bij deze blog een leuk winactie aan: WIN een gepersonaliseerd schilderij. Je mag zelf kiezen wat je graag door mij geschilderd wilt hebben, dat kan van alles zijn! Landschappen, dieren, personages van films / boeken / series / stripfiguren of bepaalde voorwerpen of bloemen. (Let wel op: ik kan geen realistische portretten schilderen, zie onder dit artikel andere schilderijen die ik ooit heb gemaakt, zodat je een idee hebt wat ik allemaal kan). Het formaat zal iets groter zijn dan een A4.
Om mee te doen hoef je alleen de foto op mijn instagram te liken en een comment achterlaten met dat je mee wilt doen aan deze winactie. Je kan mee doen tot maandag 13 augustus. Op dinsdag 14 augustus maak ik de winnaar bekend.
Succes!
Een aantal van mijn schilderijen:

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.