Bookworm Alert!,  Entertainment

Mijn nog te lezen lijst

Tijd om aan jullie mijn nog te lezen lijst te delen. Ik denk dat ik de afgelopen 9 maanden, meer boeken heb gekocht dan ik normaal koop in 1 jaar. Ik heb inmiddels ook al aardig wat boeken gelezen. De stapel van nog te lezen boeken wordt groter en groter. Momenteel heb ik 11 boeken in de rij die ik dit jaar nog wil uitlezen voordat ik weer nieuwe of de vervolgdelen bestel. Deze 11 boeken wil ik graag met jullie delen. Of ze goed zijn? Dat weet ik nog niet, dat zal ik een keer delen in een boekreview! 

Van boven naar beneden

Op de foto zie je ook de volgorde van de boeken die ik wil lezen. Tevens is het ook ongeveer de volgorde waarin ik ze heb gekocht / gekregen. Alhoewel ik al eerder in Mythos van Stephen Fry was begonnen, heb ik deze even op pauze gezet, omdat andere boeken mij net wat meer mijn aandacht trok. Ik lees alle boeken graag in het Engels, dit past beter met mijn visualisatie van hoe ik de verhalen inbeeld. Daarnaast vind ik veel woorden veel mooier klinken in het Engels. Bijna alle boeken zijn in het Nederlands verkrijgbaar. Met mijn nog te lezen lijst vertel ik jullie waarom deze boeken mijn aandacht trok.

P.S. I still love you & Always and forever, Lara Jean door Jenny Han

Mijn zus was een hele tijd terug helemaal weg van het eerste boek “To all the boys I’ve loved before” en heeft ook al de vervolgdelen gelezen. Het verhaal trok wel mijn interesse, maar ik was het al gauw vergeten, totdat er een verfilming kwam van de gelijknamige titel op Netflix. Het is een typische tienerroman, maar oh-zo-heerlijk om erbij weg te zwijmelen. Ik was op slag verliefd op de film en wilde heel graag de boeken gaan lezen. Het eerste deel heb ik dan ook afgelopen weekend in 8 uren verslonden en ik vind het boek nog leuker dan de film. Natuurlijk wil ik dan ook weten hoe het verder gaat, dus ga ik ook de vervolgdelen lezen. Deze boeken zijn fijne weglees boeken en je voelt je ook weer heel eventjes een tiener.

Mythos door Stephen Fry

De Griekse Mythologie heeft altijd al mijn interesse opgewekt. Dat mijn vader daar ook van houdt, kan misschien een rol spelen in mijn liefde voor de Griekse mythologie. Dit boek trok dan ook gelijk mijn aandacht. Stephan Fry heeft de Griekse mythologie zoveel mogelijk in verhaalvorm geschreven dan in theorievorm. Ik was gelijk enthousiast en benieuwd welke verhalen er allemaal in de Griekse Mythologie te beleven is en kocht dit boek op Schiphol toen ik naar Londen ging met mijn zus. Ik was hier toen ook gelijk in begonnen, maar toch vond ik het een beetje moeilijk lezen. Dit omdat er veel namen voorbijkomen en terugkomen en ik de draad soms even kwijt raak. Maar desondanks vind ik het wel leuk geschreven en interessant. Ik hoop dat ik deze uiteindelijk kan uitlezen.

The Burning Chambers door Kate Moss

De prachtig blauwgekleurde kaft trok mijn aandacht als eerste. Toen ik het boek omdraaide en de enige zin die op achterkant staat “She knows that you live” las, was ik gelijk om. Ik kon dit boek echt niet laten liggen en nam het gelijk met mij mee. Ik kan niet wachten om te beginnen aan dit boek. Het speelt zich af in 16e eeuw in Frankrijk en is volgens de samenvatting een grijpende verhaal over liefde en verraad, mysteries en geheimen, oorlog en avontuur, samenzweringen en verdeelde loyaliteit. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd!

Circe door Madeline Miller

Ook bij dit boek had de kaft mijn aandacht als eerste. Dit boek een is een hervertelling van een Griekse Mythologie over Circe, dochter van de zon. Omdat zij niet de looks en stem heeft van een goddelijkheid wordt ze afgewezen door haar eigen soort en zocht gezelschap bij de sterfelijken en ontdekt een verboden kracht voor de goden: hekserij. Wanneer liefde haar gek maakt en zij daardoor een donkere spreuk uitspreekt, wordt ze verbannen door Zeus naar het eiland Aiaia, waar ze hekserij verder leert te beoefenen. Om te beschermen wat haar dierbaar is moet Circe besluiten of zij hoort bij de godheden waar van is geboren of bij de sterfelijken waar zij is van gaan houden.

Norse Mythology door Neil Geiman

De titel zegt het al genoeg. Een hervertelling van de Noorse Mythologie. Ook superinteressant, vooral als je ziet hoe de maker van de Marvel wereld personages uit deze mythologie heeft gehaald (denk aan Thor, Loki, Odin etc). Super tof toch?! Ik vind van wel, daarom wil ik dit boek zo graag lezen.

Lord of Shadows door Cassandra Clare

Ik heb alle boeken (The Mortal Instruments serie en The Internal Devices trilogie) van Cassandra Clare gelezen, natuurlijk mag dit tweede deel van The Dark Artifices niet ontbreken. Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat na Lady Midnight (het eerste boek van deze serie/trilogie).

Catwoman Soulstealer door Sarah J. Maas.

Natuurlijk moet ik dit boek van mijn lievelingsschrijfster in bezit hebben. Daarnaast is het supertof dat zij mocht schrijven voor de DC Icon Series (Super Hero Icons meet Megastar Authors). Ik ben ook enorm benieuwd naar de andere DC novels. Alhoewel ik meer een Marvel fan ben dan DC, neemt het niet weg dat ik het minder leuk vind. Ik ben echt benieuwd naar dit boek!

Red Queen door Victoria Aveyard

Alles met kroontjes op boekenkaften trekt mijn aandacht en verhalen over een een koninkrijk ook. Dit boek stond al megalang op mijn verlanglijstje en ik heb het nu eindelijk aangeschaft. Ik kan echt niet wachten tot ik dit boek eindelijk kan lezen. Ik wilde eigenlijk eerst alle delen in 1 keer bestellen, maar ik denk toch dat het beter is om de eerste deel eerst te lezen. Zo weet ik zeker of ik het waard vind om de andere delen aan te schaffen.

Fierce Fairytales door Nikita Gill

Een van mijn favoriete dichters heeft dit prachtig dichtenbundel uitgebracht met een verhalen idee erachter. De titel zegt al genoeg.

Three Dark Crowns door Kendare Blake

Alweer iets met kroontjes, maar dit verhaal sprak mij zo erg aan, drie zussen die moeten strijden voor de troon. Ik kan echt genieten van dit soort verhalen. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar dit boek. Dit boek is onderdeel van een trilogie, als ik het leuk genoeg vind, schaf ik zeker de vervolgdelen aan.

Wachtend met smacht op….

Eigenlijk is er nog een 12e boek op mijn nog te lezenlijst.. Het laatste deel van de Throne of Glass serie van Sarah J. Maas: Kingdom of Ashes. Deze heb ik al gepreorderd en wacht met smacht op 26 oktober, de release datum van dit boek.
 
Ik heb eigenlijk nog een aantal boeken die ik nog moet lezen en in mijn kast liggen, maar ik weet van mezelf dat ik die dit jaar niet meer ga lezen. Ik denk dat ik deze 12 boeken sowieso nog dit jaar uitgelezen krijg. Ik ben blij dat mijn leesdip weer voorbij is en ik weer lekker kan wegdromen met een boek.
| Wat staat er op jouw leeslijst? |

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.