Lifestyle,  Persoonlijk

Mijn eerste blogtag: The Liebster Award

Voor het eerst ben ik getagged in blog tag: de Liebster award door niemand minder dan de lieve Lianne van Lianne’s Letters. Dank je wel voor de tag! Het heeft even geduurd voordat ik deze blogtag heb af kunnen maken, maar hier is die dan eindelijk! 

Wat is de Liebster Award?

De liebster award is een blogtag waarin je een vragenlijst krijgt van andere bloggers en zelf ook een vragenlijst doorstuurt om op deze manier de andere bloggers beter te leren kennen. Ik wilde eerst mijn Kopenhagen blogartikelen afschrijven en delen voordat ik aan deze vragenlijst begon. Inmiddels heb ik de Kopenhagen blogartikelen afgelsloten en kon ik eindelijk aan de slag gaan met deze vragen. Ik vind het superleuk dat ik getagged ben en om deze vragen te mogen beantwoorden. Hieronder volgen de antwoorden op de vragen die ik heb gekregen:

 

1: Heb je altijd al schrijfster willen worden?

Vroeger werd mijn ouders altijd verteld dat ik boordevol fantasie zat. Ik zat altijd te spelen in mijn eigen droomwereld en tekende de gekste dingen of verzon kleurrijke verhalen. Ik begon pas van lezen te houden toen ik voor het eerst de Harry Potter boeken begon te lezen. Sindsdien wist ik het zeker dat ik verhalen wilde gaan schrijven, maar het verhalen schrijven is pas recent ontstaan. Ik heb nooit de tijd, motivatie en zelfvertrouwen gehad om mijn verhalen daadwerkelijk op papier te zetten. Dit jaar heb ik besloten om er wat aan te doen en ben ik eindelijk begonnen met verhalen schrijven. Het gaat nog lang niet zo soepel en makkelijk zoals ik zou willen, maar ik heb in ieder geval een begin. 

 

2: Heb jij ooit boeken in eigen beheer uitgegeven of zou je dat ooit willen doen?
Ik heb nog nooit boeken uitgegeven in eigen beheer. Ik zou niet eens weten hoe het moet. Ik zit nog maar net in schrijverswereldje, maar het lijkt mij wel erg interessant om een keer te doen. 

 

3: In welk ander genre zou jij ooit nog eens willen schrijven?
Ik schrijf nu alleen nog gedichten over mijn emoties en korte liefdes verhalen, waarvan eentje lichtelijk fantasy bevat. Ik zou graag een adult fantasy boek willen schrijven waarin je een compleet eigen wereld heb gecreëerd. Het idee bestaat al, alleen de uitwerking moet nog in gang gaan.

 

4: Wie is jouw favoriete schrijver?
Momenteel is Sarah J. Maas mijn favoriete schrijfster. Zij heeft The Throne of Glass series en A court of thorns and roses series geschreven. 

 

5: Wat is jouw ultieme schrijftip?

Schrijf alles wat in je hoofd zit op, zo vergeet je niks, daarna kan je het uitschrijven tot een geheel. Ik vergeet het zelf te vaak nog om alles op te schrijven wat in mijn hoofd zit.

 

6: Hoeveel boeken heb jij ongeveer in je boekenkast staan?

Ik schat sowieso meer dan 100 zowel fictie als non-fictie. Inmiddels zijn er een aantal nieuwe bijgekomen.

 

7: Welke hobby’s had jij vroeger als kind

Tekenen en knutselen waren mijn grootste hobby’s als kind.

 

8: Naar welk land zou jij nog zeker eens op vakantie willen?

Ik wil nog zoveel landen bezoeken! Momenteel staat een rondreis door de UK hoog op mijn lijstje, daarna volgt Japan, USA en Australië en Nieuw-Zeeland.

9: Hoe zorg jij voor ontspanning?

Ik kan heel moeilijk ontspannen, maar als het wel lukt dan kijk ik lekker een serie op de bank of ik lees lekker een boekje. Soms werkt schrijven of tekenen ook ontspannend. 

 

10: Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

Spontaan, sterk en lief. 

 

11: Wat is jouw grootste blooper?

Rennen en vlak naast de bus languit onderuit gaan. De hele bus zag het! 

Hier nog de regels die verbonden zijn aan de Liebster Award:

  •        Bedank de persoon die jou heeft genomineerd;
  •        Post een link naar zijn of haar blog;
  •        Zet een foto van de award op je blog;
  •        Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd;
  •        Nomineer 5 tot 11 blogs;
  •        Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert;
  •        Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost;
  •        Kopieer deze regels in je eigen blogpost.

Ik nomineer de volgende lieve dames:

Dames, voor jullie heb ik de volgende vragen samengesteld:

    1. Wat was de eerste reden waarom je begon met bloggen?
    1. Is deze reden in de loop der tijd veranderd? Zo ja, om welke reden blog je nu?
    1. Hoe belangrijk is bloggen voor jou?
    1. Hoeveel tijd besteed je aan blog per week?
    1. Werk je naast het bloggen of is het bloggen jouw full time baan?
    1. Zou je van het bloggen je werk willen maken?
    1. Wat voor hobby’s heb je nog meer naast het bloggen?
    1. Waar haal jij het meeste inspiratie uit voor het schrijven van een blogartikel?
    1. Welke onderwerpen zou je absoluut niet delen op je blog?
    1. Wat zijn je grootste onzekerheden als je een blogartikel schrijft?
   1. Wat wil je nog bereiken met je blog?

Tara je kunt het woord blog / bloggen veranderen in webshop en vraagnr. 8 in wat je inspireert?

Ik vond het erg leuk om Lianne’s vragen te beantwoorden. Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om mijn antwoorden te lezen.
Ik ben een beetje ongeïnspireerd om artikelen te schrijven, dus ik heb je hulp nodig voor ideeën:
Wat zou je willen lezen op mijn volgende blog?

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.