Lifestyle,  Persoonlijk

Help! Ik heb een koopverslaving UPDATE 1.0

Twee maanden terug schreef ik over mijn koopverslaving en hoe ik deze zou aanpakken. Vandaag geef ik jullie de eerste (korte) update hoe het nu gaat, helaas is die niet al te best. 

Emotie shopper

Een aantal minder goede weken met mijn weerstand en mindset heeft er voor gezorgd dat ik de enorme drang kreeg om nieuwe kleding te kopen. Ik heb mij na het schrijven van mijn blog eerst nog wel enorm goed weten in te houden. Ik was ook trots, dat ik met mijn vrij lage budget de maand wist te doorkomen. Helaas, kwam daar verandering in toen ik last kreeg van een lage weerstand, waardoor ik een paar weken rondliep met een lelijke koortslip. Om er zo snel mogelijk van af te komen, schafte ik allemaal producten aan om mijn koortstlip te kunnen behandelen, daardoor moest ik wel wat van mijn spaargeld halen. Aangezien ik toch al wat geld van mijn spaar haalde, dan kan ik er net zo goed nog meer van af halen, want ik heb ook nieuwe laarsjes nodig, dacht ik. En zo begon ik steeds meer van mijn spaar te halen, omdat ik dacht: “Ik ben nu toch al bezig, dan maakt het niet meer uit.” Ik kon mezelf niet meer stoppen en ik heb een boel (wel leuke) nieuwe kleding gekocht.

Gezelligheid 

Naast het feit dat ik iets minder lekker in mijn vel zat, zocht ik ook gezelligheid op bij mijn vrienden/vriendinnen. Ik ging daardoor sneller uit eten of een drankje doen. Met leuke uitjes heb ik eigenlijk geen rekening gehouden met mijn budget, maar ik vond het zo gezellig om even niet alleen maar thuis te zitten. Doordat ik mijn vrienden/vriendinnen weer zag en niet continue in mijn eigen gedachten gekweld thuis zit, begin ik mij nu wel beter in mijn vel te zitten. Het fijne aan mijn vrienden / vriendinnen is dat ik altijd mezelf kan zijn, ongeacht mijn depressie. Daardoor herinner ik mij weer de leuke kanten van mezelf en kan ik de mindere kant van mezelf ietsjes beter accepteren. Dus aan de ene kant heeft het ook weer iets positiefs mee gebracht.

Wat nu?

Ik heb besloten om vooral vanaf januari 2019 een nieuw budget in te luiden voor mezelf (ja hoor, de eerste goede voornemen is een feit!). Ik heb namelijk wel het idee dat deze budgetering een goede controle gaf over mijn uitgaven. Nu is het alleen nog de kunst om een budget op te stellen voor leuke uitjes. In december ben ik wel van plan om de nieuwe budget direct uit te proberen, maar met de feestmaanden wordt dat misschien wel lastig. We zullen het zien hoe het gaat! Ik doe in ieder geval mijn best 🙂

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.