Bookworm Alert!,  Entertainment

Een hof van Sarah J. Maas 

Vandaag introduceer ik een nieuwe categorie in mijn blog: Bookworm Alert!. Ik heb nu even genoeg over mijn lifestyle vertelt, nu is het tijd voor een van mijn grote liefdes: boeken. De mensen die mij goed kennen, weten dat ik graag lees maar dat altijd in een raptempo doe. In deze categorie deel ik met jullie de boeken die mij op het moment veel aanspreken of die ik graag wil aanraden.

Boeken zijn een van mijn grootste guilty pleasures. Ik vind het heerlijk om te verdwijnen in een boek. Het liefst zou ik in de wereld terecht willen komen van het boek wat ik op dat moment lees. Ik lees graag high fantasy boeken, verhalen die weinig of niets met de realiteit te maken hebben en mijn creatieve mind op hol laten slaan. Ik ben nogal visueel ingesteld, dus fantasy verhalen zijn voor mij erg leuk om in te beelden. Af en toe een lekkere foute chicklit (romantische boeken) vind ik ook heerlijk om te lezen. Verder lees ik graag in het Engels, omdat ik de woorden en zinnen mooier vind klinken in het Engels dan in het Nederlands.

Zoals de meeste 90’s kids, ben ik opgegroeid met de Harry Potter boeken van J.K. Rowling. Dit waren ook de eerste echte dikke boeken die leuk vond om te lezen. Harry Potter herlas ik altijd elk jaar, het was mijn steun en toeverlaat wanneer ik in een dipje zat. Ik ben de boeken nog lang niet beu, maar toch was het tijd voor iets nieuws. Iets wat meer bij mijn leeftijd past en mijn fantasie nog veel meer prikkelt.

Het was niet eenvoudig om een boekenreeks te vinden die mij echt aansprak zoals Harry Potter. In 2015 kwam mijn jongere nichtje met de Mortal instruments boeken van Cassandra Clare. Ik heb de boeken met plezier en vol beleving gelezen, de boeken zijn goed geschreven, evenals de prequels en de sequels, maar het was toch net niet helemaal wat ik zocht.

Sinds eind vorig jaar/begin dit jaar heb ik een nieuwe schrijfster ontdekt die mijn fantasie en liefde voor lezen weer helemaal heeft vervuld zoals Harry Potter dat deed. Het moment dat ik de boeken van Sarah J. Maas ontdekte, kreeg ik een voldoening in mijn verbeeldingsvermogen, wat andere boeken nog niet hebben bereikt. Sarah J. Maas is een jonge schrijfster met boordevol schrijf talent. Ik begon met het lezen van haar nieuwere boekenreeks: Een hof van doorns en rozen ( A Court of Thorns and Roses). In het begin moest ik even goed inkomen in het verhaal, maar zodra ik helemaal inzat, was ik gelijk tot over mijn oren verliefd op het verhaal en de karakters. Het boek heeft een opbouwende spanning en zeer verrassende elementen die ik niet zag aankomen, dat geldt ook voor het tweede deel.

Hier volgt de samenvatting van de achterkant van het eerste boek:

“Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.”

In totaal zijn er 3 delen van deze boekenreeks uit:
Deel 1: Hof van doorns en rozen (A court of thorns and roses)
Deel 2: Hof van mist en woede (A court of mist and fury)
Deel 3: Hof van vleugels en verwoesting (A court of wings and ruins)

Volgens zeggen is het verhaal geïnspireerd op een bekende sprookje; Belle en het beest.

Volgend jaar komt er in mei 2018 een novella (side story, spin off) van deze boekenreeks uit, de titel ervan was deze maand pas bekend gemaakt: A court of Frost and Starlight. Ik heb deel 3 nog niet gelezen, dus ik wil deze snel gaan lezen, voordat de spin off uitkomt. Maar eerst moet ik nog een paar boeken uitlezen van een andere boekenreeks van dezelfde schrijfster.

Omdat in maart/april dit jaar het derde deel Hof van vleugels en verwoesting nog niet uit was, ben ik haar eerste boekenreeks gaan lezen. Het eerste boek heet de Glazen Troon (A throne of glass). Deze boekenreeks hebben nog meer indruk op mij gemaakt, dan de andere al had gemaakt. Wat kan zij schrijven en dan heb ik het nog niet over de spannende en vurige scenes gesproken. De high fantasy verhalen die zij schrijft spreken mij veel aan, feeën en magie in een andere wereld doen het altijd goed voor mijn fantasie. Ook de power karakters en de keuze die ze moeten maken maken het verhaal enorm sterk. Niet alleen de mannen zijn machtig omschreven in haar verhalen, maar ook de vrouwen zijn vol met power beschreven. Ik kon mij goed inleven in de karakters en ik heb de boeken in een half jaar tijd verslonden en ik heb ze ook alweer hergelezen, omdat ik die wereld niet los kon laten.

Er zijn nu 5 delen beschikbaar en  twee novellas (side story of ook wel spin offs genoemd).
Deel 1: De Glazen Troon (Throne of Glass)
Deel 2: De Donkere Kroon (Midnight Crown)
Deel 3: Erfgenaam van vuur (Heir of Fire)
Deel 4: Koning van Schaduw (Queen of Shadows)
Deel 5: Rijk van stormen (Empire of Storm)

Volgens zeggen is ook bij deze het verhaal geïnspireerd op een bekende sprookje: Assepoester.

Novella 1: The Assassin’s Blade (geen Nederlandse versie van beschikbaar)

Novella 2: Toren van de dageraad (Tower of Dawn)

De eerste novella is een prequel (verhaal voor het begin van het hoofdverhaal). Het zijn de verhalen over de hoofdfiguur in haar assassin tijd, waar in het hoofdverhaal soms kort naar gerefereerd wordt. De tweede novella, die ik nog moet lezen, speelt zich af tijdens het 5e deel van het hoofdverhaal, maar hier volg je dan de karakters die in het einde van de vierde boek gesplitst zijn van de groep in het hoofdverhaal. Het 6e deel komt pas volgend jaar in 2018 in de herfst uit. Dat is dus even wachten en geduld hebben. Ik ben enorm benieuwd waar het heen gaat met het verhaal, voorlopig heb ik nog twee boeken van haar te lezen, de tweede novella van de glazen troon reeks en het derde boek van de andere boekenreeks.

Hier volgt de samenvatting van de achterkant van het eerste boek:

“Ze wordt door twee mannen bemind Het hele land vreest haar Alleen zij kan het koninkrijk redden Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.”

Ik ben superblij dat ik deze boeken heb ontdekt. Houdt je net zoals ik van het lezen van (high) fantasy boeken dan raad ik je zeker deze boeken aan.

Als ik alles heb uitgelezen en nog moet wachten op de nieuwe delen, ga ik op zoek naar boeken die mijn fantasie ook zo kunnen prikkelen.

Welke boeken lezen jullie graag? En waarom? Welke boeken zou je mij aanraden?

Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Nydia

P.S.: Alle afbeeldingen met de boeken en quotes zijn van google images geplukt.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.