Fashion,  Kunst

De stijl van Dreaming with Nydiart: 7 keer Nydia

Goed nieuws

Voordat ik begin met het onderwerp van vandaag (mijn kleding stijl), wil ik jullie heel goed nieuws aankondigen: ik ben aangenomen voor een baan in de logistiek in Breda! Hiervoor werkte ik in een bedrijf in Dordrecht ook als logistiek medewerker en deze sector vind ik zelf erg leuk om in te werken. Als jullie mijn vorige blog berichten hebben gelezen dan weten jullie dat ik er helaas niet kon blijven en ik inmiddels al 2 weken thuis zit op zoek naar een nieuwe baan. Ik heb eigenlijk vrij weinig zelf gesolliciteerd (ik heb zelf in totaal 2 sollictiaties gestuurd en voor beiden afgewezen). Ik heb mijn CV online gezet op verschillende vacature sites en werd binnen no-time benaderd door vele uitzend – en detachering / werving & selectie bureaus. Soms ook bedrijven die mij zelf hebben benaderd.

KOOTprofessionals, een detachering/werving en selectie bureau in de sector Financieel, Logistiek & Transport, Sociale Zekerheid en Techniek hadden mij ook benaderd. Na een super fijn en leuk gesprek met een recruiter van KOOT, kreeg ik twee bedrijven aangeboden om op gesprek te komen, een in het centrum Rotterdam en een op een bedrijventerrein in Breda. De eerste gesprekken gingen erg goed, ik verbaasde mezelf hoe goed ik mezelf kon presenteren aan een bedrijf. Ik ben echt in mijn persoonlijke ontwikkeling gegroeid en daar ben ik heel trots op.  Bij beiden kreeg ik een tweede gesprek, dat vond ik wel een stuk spannender. Ik had stiekem een voorkeur aan bedrijf waar ik wilde werken, maar dat nam niet weg dat ik mij goed voorbereidde voor beide tweede gesprekken. Bij die van Rotterdam ging het gesprek wel goed, maar werd er getwijfeld of ik de functie wel aan kon. En moest ik achteraf nog wat assessment testjes doen: denk aan IQ test en persoonlijkheidstesten. Dat vond ik zelf erg lastig, want nu lijkt het alsof mijn IQ erg laag is, maar even serieus als je jaren niet meer zo gerekend heb als toen je op school zat en je niet zoveel hebt met cijfertjes dan gaan de rekenvragen een stuk slechter dan wanneer je er veel voor heb geoefend. Vaak zijn dat soort testen ook moment opnames. Ik denk persoonlijk eigenlijk dat die testen niet altijd een handig hulpmiddel zijn om te bepalen of je iemand aan moet nemen of niet, maar zo denk ik erover.  De tweede gesprek in Breda was kort maar krachtig, maar nog steeds zo vertrouwd als de eerste. Diezelfde dag nog hoorde ik dat ik daar per 1 juni mag komen werken, mits ik dat ook wilde. Met hele fijne arbeidsvoorwaarden en een werksfeer waar ik denk ik wel bij pas, heb ik natuurlijk ja gezegd! Ik kijk er erg naar uit om daar te starten. Ik zal er 36 uur werken, dinsdagmiddagen worden mijn vrije middagen, dus dan heb ik net iets meer tijd om te werken aan mijn blog! Ik ben nog steeds heel erg last minute daarin, maar mijn doel is wel om op zondagen al vooruit te typen, zodat ik niet tot ‘s avonds laat nog zit te typen en doen. Ik ben heel blij dat ik zo snel een baan heb kunnen krijgen en dat ik nog even een maand kan bijkomen en voorbereiden. Ik zal mij vooral focussen om veel aan mijn creativiteit te werken,  zodat ik een goede basis heb voor als ik weer aan het werk ga.

7 keer Nydia

“Huh? 7 keer Nydia, wat bedoel je daar mee?” Mijn vrienden en familie weten dat ik niet kan sparen en dat ik een big spender ben in het kopen van kleding en schoenen. De afgelopen maanden heb ik best wat geld issues gehad en kon ik niet veel geld besteden aan kleding. Normaal besteed ik 100-200 euro per maand aan kleding uit en dan koop ik echt veel (ik ben een koopjes jager). Maar dat geld kon ik even niet missen. Du ik had met mezelf afgesproken om niet meer dan 50 euro per maand uit te geven aan kleding en/of schoenen. Ik moet zeggen dat dat aardig is gelukt, ik ben ook minder de deur uit geweest en ik heb mij goed kunnen inhouden. Als ik nu ga winkelen ben ik wél iets selectiever geworden, ik denk dan: Heb ik het echt nodig? Heb ik niet al zoiets liggen? Of: Ga ik dit wel echt dragen? Ik neem nu niet meer zo snel alles mee wat ik denk leuk te vinden. In deze periode heb ik dan ook veel nieuwe combinaties gemaakt van de kleding die ik al heb met de eventueel nieuw gekochte stukken. Dit vind ik erg leuk om te doen en zo kon ik ook mijn creatieve ei kwijt als het niet lukte in schrijven of schilderen. Ik zeg wel eerlijk dat ik nu ik thuis zit wel wat meer heb uitgegeven aan kleding, ik ben een emotie koper en “thuis zitten” en overal naar toe moeten is een gevaarlijke combinatie voor mij, maar ik word zo gelukkig van nieuwe kleding (ook op langer termijn). Dit keer gunde ik het mijzelf ook, maar ik moet het nu wel weer even rustig aan doen, want ik heb nog twee weekendjes weg op de planning staan: Kopenhagen en Londen. Daar zal ik ook nog blog berichten over schrijven, maar dat komt nog ;).
Ondanks dat ik graag kleding koop, ben ik niet zo’n trendsetter of trend volger.  Ik kijk soms wel een beetje wat in de mode is, maar ik draag eigenlijk gewoon waar ik zin in heb. Ik heb verschillende stemmingen en daarbij ook verschillende stijlen. Vandaar de titel 7 keer Nydia, waarin ik jullie mijn 7 verschillende kledingstijlen in viervoud zal laten zien met een korte omschrijving. Misschien kan je hier inspiratie uit halen, misschien ook niet, maar ik vind het leuk om mijn creatieve combinaties met jullie te delen.

1. Tomboy

Ik vind het heerlijk om te shoppen bij de t-shirt afdeling van de mannen (vooral bij de primark). Zij hebben vaak leukere prints op t-shirts die ik bij de vrouwen niet zo gauw zie. De kleding stijl van mannen vind ik leuk, stoer en lekker comfy. Als ik mijn nonchalant en relaxed voel, kies ik vaak voor de “tomboy” outfit: sneakers, jeans, baggy t-shirt en een leuke vest.

2. New girl

Als New Girl fan, ben ik gek op de outfits van Jessica Day. Ze zijn heerlijk girly girl met kleurrijke jurkjes en ballerinas. Ik heb zelf niet zoveel ballerina’s in mijn bezit, maar dan mix de outfit met sandalen of sneakers wat het eigenlijk meer Koreaanse Mode maakt, maar nog steeds erg girly. Soms vind ik het dan ook zo heerlijk om zo lekker girly girl te kleden wanneer ik mij vrolijk en kleurrijk voel, lente en zomer zijn dan ook de perfecte periodes om deze stijl te dragen.

3. Feminine 

De dagen waarop ik me enorm confident voel, zijn de dagen waarin ik mijn figuur meer durf te showen in strakke vrouwelijke jurkjes of rokken. Dit is mijn meest sophisticated stijl en hierin voel ik me wel het meest Queen.

4. Vintage Classy

Ik ben echt gek op de kledingstijl van de jaren 50. Het is erg vrouwelijk maar toch ook sexy. Ik draag dit niet heel vaak, maar ik vind het erg leuk om af en toe lekker vintage de deur uit te lopen.

5. Cozy

Op luie dagen draag ik het liefst alleen maar mijn pyjama shirts of losse jurkjes / overhemden. Het is lekker cozy, oftwel comfortabel. Niks zit te strak, alles zit lekker los. Perfect voor chill dagen op de bank met netflix aan.

6. Nerdy fangirl

Soms combineer ik outfits gebaseerd op characters van boeken of films. Daar haal ik heel veel inspiratie vandaan en misschien zie ik zelf het alleen zo, maar ik vind het tof als anderen het er ook een beetje inzien of het in ieder geval in herkennen.

7. Casual

Een van de stijlen wat ik het meest draag: casual. Voor mij houdt casual in: een leuk blousje met jeans en sneakers/sandalen/hakschoentjes. Met mijn blousen verslaving is het makkelijk om nu verschillende jeans leuk te combineren.
In sommige kledingstijlen voel ik mij jonger, heel soms maakt het mij ook onzeker wat ik nieuw heb gecombineerd. Dan denk ik vinden mensen mij dan niet raar of denken zij dat ik geen smaak heb. Maar aan de andere kant denk ik boeien, ik vind het leuk, ik draag gewoon waar ik zin in heb. Ik ben zelf heel tevreden met mijn eigen kledingstijl, ik blijf het combineren van oude en nieuwe kleding erg leuk vinden. Ik heb nu wel gekozen om de lente stijlen te laten zien aan jullie, dat is wel zo toepasselijk. Stiekem hoop ik dat jullie hier een klein beetje inspiratie uit halen, maar zo niet is dat ook niet erg.
Heb jij ook verschillende kleding stijlen en wat voor stijlen heb je dan?
Of ben je op zoek naar een nieuwe stijl, naar wat voor kleding stijl zou je willen gaan?
Zouden jullie meer fashion blog berichten willen lezen op mijn blog?
Laat het mij weten in een berichtje!
P.S. Alle foto’s heb ik zelf gemaakt met mijn Canon G12, Hama statief en Aputure afstandsbediening voor camera’s.

6 Reacties

 • Lianne

  Wat heb jij een leuke kledingstijlen! En het staat je allemaal fantastisch 🙂 Ik ben gek op de new girl en vintage look, maar helaas kan ik die op mijn werk niet aan dus draag ik eigenlijk veel casual. Tomboy/fangirl is niet zo mijn ding maar voor de rest trek ik ook wel zo’n beetje alles aan 🙂 Je hebt erg leuke bloesjes en jurkjes en rokken! Waar koop je die meestal?

  • Nydia

   Woopsie! Ik zie nu pas dat ik hier nooit op heb gereageerd! Jammer dat je op je werk niet de new girl en vintage look aan kan trekken, maar casual kan je ook erg leuk maken!
   Dank je wel! Ik vind ze overal, heel veel blousjes heb ik uit Zuid-Korea, maar tegenwoordig vind je ze hier in NL ook gewoon bij de primark, forever21, mango en zara. Mijn jurkjes en rokjes koop ik vaak ook bij die winkels, met uitzondering van de vintage jurken, die komen van een winkeltje in Dordrecht Stijlvol genaamd.

 • Marloukrabbelt

  Super leuke blog en zo leuk om te zien dat je zoveel verschillende kledingstijlen hebt! Je New Girl outfits zijn bij mij favoriet! Ik houd echt van die serie, en van je jurkjes.

  Ik heb niet zoveel verschillende stijlen. Mijn favoriete stijl is casual: spijkerbroek, all stars en een leuk shirtje. Verder ben ik in de zomer dol op jurkjes en voor nette gelegenheden ook jurkjes. En thuis natuurlijk comfy! Drie kledingstijlen dus haha.

  Liefs Marlou

  • Nydia

   Bedankt voor je leuke reactie!
   Ik ben ook echt fan van new girl, de humor die er in zit blijft gewoon zo leuk, ik heb seizoen 1 en 2 ook al een paar keer gezien.

   Niks mis met drie kledingstijlen, klinkt allemaal erg leuk! Dus jij geniet met dit zomerse weer in de lente ook met leuke jurkjes aan?

   Liefs,
   Nydia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.