Lifestyle,  Persoonlijk

Drempels

De afgelopen weken liep ik tegen veel drempels aan. Niet letterlijk natuurlijk (wat ook weleens voorkomt xD kluns eerste klas), maar op figuurlijke wijze loop ik vast wat betreft mijn doelen willen bereiken en het leren van situaties aan te pakken die ik erg moeilijk vind. Zodra ik een obstakel op mijn pad zie, trek ik me gelijk terug en stel ik het lang uit om over die drempel heen te stappen. In plaats daarvan ga ik alleen maar zitten malen en denken. Terwijl het uiteindelijk reuze mee valt als ik eindelijk over die drempel heen stap en er eenmaal mee begin.

Ik heb namelijk een droom. Een hele grote droom die al jaren in mijn hoofd zat, maar nu pas concreter is geworden. Mijn droom is om een eigen ondernemer te worden door als een digital nomad of influencer ofwel schrijfster aan de slag te gaan. Werken waar ik wil (eventueel mogelijkheid om te reizen) en continue bezig zijn met wat mij gelukkig maakt: schrijven, fotografie, andere creatieve bezigheden en mijn positieve mindset met anderen delen om hen te kunnen inspireren en te motiveren via mijn website en Social Media. En als ik dan zo ver ben gekomen dat ik dat doel heb behaald dan zou ik eventueel mijn eigen merchandise willen ontwerpen. Om tot die droom te kunnen komen, wil ik de komende tijd graag hard gaan werken om te groeien in mijn schrijfstijl en om mijn website naar een professioneler en hoger level te brengen.

Het punt waar ik momenteel tegen aan loop is tijd en motivatie. Alhoewel ik er veel energie en plezier uithaal, kost daarnaast wel erg veel tijd om het uit te voeren. Ik heb het er wel voor over om er veel tijd in steken, maar soms eist een 40 uur baan en mijn lage energie level z’n tol. Soms zijn er dagen dat ik moeite heb om mezelf te motiveren om uit te zoeken hoe ik kan groeien en om uberhaupt iets te schrijven. Vaak zakt de moed in mijn schoenen als ik kijk naar de mensen die wel flink aan het groeien zijn op het gebied van bloggen. Alleen op het moment dat ik er stil bij sta dat ook zij er hard aan werken om te groeien, voel ik mij toch weer iets gemotiveerder om echt te beginnen. Ondanks die gebrek aan grote hoeveelheid motivatie, ben ik eindelijk over de eerste drempel heen gestapt en heb ik een globale plan van aanpak geschreven voor mezelf. Ik ben er best trots op, ik weet wat ik eraan moet doen om verder te kunnen komen en mijn droom waar te maken.

Ik heb in een avond al een aantal kleine stappen kunnen maken. Zoals je kunt zien heb ik de layout van mijn website weer aangepast. Dit keer heb ik het een professionelere look aan gegeven, daarnaast komt er binnenkort mijn eerste echte logo die ik al 2 jaar in mijn hoofd heb zitten (volg mij op instagram, zodat je de reveal niet zal missen). Voorlopig heb ik een test versie gemaakt om voor mezelf te zien hoe het staat. Heb je die dummy logo al gespot?

Het wordt nog een lange weg om mijn doel te bereiken, maar ik ben al verder dan ik zelf heb durven dromen. Door dit te schrijven even stil te staan hoe ver ik al ben gekomen, voel ik mij weer een stuk gemotiveerder om nog harder te werken om weer een stap dichter bij mijn droom te komen. Verder ga ik mijn best doen om te leren om sneller over die drempels heen te kunnen stappen. Ik ben jullie ook enorm dankbaar voor jullie support en positieve feedbacks! Mochten jullie nog ideeën of onderwerpen hebben waar jullie graag nog over zouden willen lezen, schroom niet en stel het aan mij voor! Suggesties zijn altijd welkom! Wie weet komt jouw onderwerp wel in mijn blog!

Hoe motiveer jij jezelf om een stap dichter bij je droom/doel te komen?

Laat het me weten in een berichtje!

P.S.: Wat vind je van mijn nieuwe lay out?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.