Lifestyle,  Persoonlijk

9 dingen die mij staande houden

Vandaag wil ik graag de positieve kleine dingen delen die mij staande houden. Ik heb genoeg verteld hoe het met mij gaat en de situatie zal ook niet gauw veranderen, maar een aantal kleine dingen maken het allemaal wel weer draagzamer.

De 9 kleine dingen

1. Mijn creativiteit
Mijn emoties brengen mij dichter bij mijn creativiteit dan ooit. Ik schrijf, ik schilder of ik teken. Het is een fijne afleiding en een heerlijke bezigheid om mijn gedachten tot rust te brengen. Ik ben blij dat ik altijd kan terugvallen op mijn hobby’s. Deze doen mij ook herinneren waarom ik het zo leuk vind om te doen en waarom ik de droom heb die ik heb.
2. Series
Films kijken Op de dagen dat ik echt vrij weinig inspanning aan kan, lig ik, naast het slapen in mijn bed, het liefst op de bank met een serie of filmpje aan. Dit haalt mijn hoofd even weg van de realiteit en mag ik voor even in andere wereld “leven”.
3. Lekker eten
Ondanks dat mijn eetlust niet al te best was afgelopen weken, heb ik wel voor mezelf lekkere eten gemaakt, waardoor mijn eetlust nu wat meer terug is. Van lekker eten kan ik echt genieten en krijg ik wat meer energie van.
4. Sporten
Het sporten helpt me om de overtollige frustraties eruit te trainen. Ik ga wel vaak met moeite naar de sportschool, maar ik weet dat ik me een stuk beter en energieker voel als ik wel ga. Ik verplicht mezelf niet om zo vaak mogelijk te trainen, maar gewoon wanneer ik kan, als het niet gaat dan is het niet erg.
5. Rustgevende muziek
Hard of druk of teveel omgevings geluid ben ik momenteel best gevoelig voor. Normaal heb ik daar niet zoveel last van, maar nu voelt het alsof het teveel is en mijn hersenen in een error stand gaan, waardoor ik in paniekaanval krijg. Maar door rustige muziek te luisteren, blijf ik redelijk kalm en gaan mijn hersenen niet in error stand.
6. Boeken
Concentratie voor het lezen van boeken is momenteel wel iets moeilijker, maar als ik er eenmaal inzit dan gaat het wel en kan ik net zoals bij het kijken van series/films even in een andere wereld “leven”. Het kopen of zoeken naar boeken is ook een leuke bezigheid, vooral als je een superleuk tweedehands boekenwinkeltje vindt in je eigen stad.
7. Wandelen
Ik heb het afgelopen anderhalve week dat ik thuis zat maar 1 keer gedaan, maar ik heb er echt van genoten. Ik heb met mijn nichtje gewandeld langs de oude gebouwen in het centrum van Dordrecht en ik had geen last van prikkels van teveel geluid. Het was toevallig ook mooi weer, dus het was een hele fijne wandeling met goed gezelschap.
8. Mijn zus, nichtjes en vrienden/vriendinnen
Het gezelschap of gesprekken met mijn zus, nichtjes of vrienden/vriendinnen geven mij kleine geluksmomentjes. Zij kennen mij volledig en gaan niet anders met mij om ookal zit ik in een depressie. Ze nemen mij voor wie ik ben en geven mij de support die ik nodig heb door gewoon zichzelf te blijven.
9. Begrip
Last but not least, al het begrip en onwijs lieve woorden die ik van familie, vrienden/vriendinnen, volgers en collega’s krijg vind ik ontzettend fijn. Ik had niet verwacht dat ik zoveel medeleven en support zou krijgen. De dingen die ik deel zijn vaak ook dingen om mezelf te overtuigen dat het oke is met hoe ik me voel en jullie reacties geven daar een extra bijdrage aan. Dank jullie wel hiervoor.

Gouden lijstje

Deze kleine dingen geven mij hoop en moed om het vol te houden en het gevecht met mezelf aan te gaan. De wachttijd voor de psycholoog duurt een maand, maar de kans dat er wat afmeldingen zijn is vaak wel groot, dus hopelijk kan ik er eerder terrecht dan oktober. Om de tijd te overbruggen ga ik naar een praktijkondersteuner bij de huisarts, alleen degene die ik nu heb voelt niet goed aan en die gaat in september startten met een nieuw baan. Ik ga zorgen dat ik een andere praktijkondersteuner kan die de maand goed kan overbruggen, want ik wil niet weer niet weer helemaal instortten.

| “Voor nu geniet ik van de kleine dingen en momenten en ik geef ze een gouden lijstje, zodat ik ze niet zal vergeten.” |

2 Reacties

  • Lianne

    Wat een mooie blijmakers en inderdaad, deze dingen kunnen je zoveel energie geven! Ik merk ook altijd dat ik veel beter in mijn vel kom te zitten als ik eens echt iets lekkers klaarmaak voor mezelf of er eens op uitga naar de stad. Lekker hobbyen werkt ook zo goed om even alle nare dingen te vergeten! Dat is in mijn beleving het fijnste dat er is.

    • Nydia

      Fijn is dat dan he! Deze lijst is ook mijn houvast om even terug te kijken wat ik kan doen, om mij weer een beetje goed te voelen. En lekker hobbyen is zeker een fijne afleiding! Daar ben ik het helemaal met je eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.