Lifestyle,  Persoonlijk

5 Redenen waarom ik van kerst houd

Nog een weekje en dan is het alweer kerst! Elk jaar kijk ik hier met volle plezier naar uit. Kerstlampjes, kerstversiering, kerstmuziek en het kerst eten maken mij altijd enorm vrolijk. De een viert kerst uit geloofsovertuiging, de andere weer uit traditie, de ander voor de sfeer en een ander viert het weer niet. Ik vier kerst voornamelijk voor de sfeer en de traditie. Het geeft mij een nostalgisch gevoel en ik vind het enorm gezellig.

Waarom vind ik kerst zo geweldig? Hier zijn 5 redenen waarom ik van kerst houd:

1. Kerstversiering + lampjes
Als de maand december begint, voel ik de kerstkriebels al in mijn buik. Als ik buiten rondloop en langzaam alle kerstversiering zie verschijnen in andere huizen of in het centrum van een stad, dan krijg ik dat heerlijke kerstgevoel. Met al die kerstverlichting lijkt het buiten minder donker en somber in deze wintermaanden, dan wil ik ook gelijk mijn eigen huisje gaan versieren. Ik begin dan ook vrijwel direct met het opzoeken van mijn kerstversiering als de maand begint en zo nodig koop ik er nieuwe bij. Ik zet de kerstmuziek aan en ik versier mijn huis zoveel ik kan. Ik wacht altijd even met de kerstboom na Sinterklaas, zo blijft de boom nog tot de kerst mooi en geurig. Zodra ik de boel gezellig heb gemaakt, steek ik nog wat kaarsjes aan, kruip ik op de bank onder een kerstdeken en kijk ik een kerstfilm. Ik kan er zoveel van genieten hoe knus en gezellig het huis dan is door de versiering en de lampjes. Sinds ik er een kat bij heb, maakt het de sfeer in huis nog gezelliger. Het was even spannend of hij de boom heel zou laten, maar ik verwachtte niet dat hij erin zou klimmen, aangezien het een bejaarde kat is en hij verder geen vlieg kwaad doet. Toen ik de boom aan het versieren was, leek hij het ook erg leuk te vinden en ging er zelfs onder liggen. Hier heb ik natuurlijk duizenden foto’s van gemaakt als Cat Mummy, maar met jullie deel ik wel even de mooiste.
2. (Foute) kerstfilms

Wat ik zo heerlijk vind aan kerstfilms is dat ze vaak zo lekker fout en cheesy zijn. Dat vind ik persoonlijk een heerlijk vermaak tijdens de donkere en sombere wintermaanden. Lekker genesteld op de bank met kerstkoekjes, warme chocolade melk (voor mij uiteraard gemaakt van soya, want lactose allergie) of een kop kerstthee en de kat op schoot maakt het helemaal af. Hier zijn een aantal van mijn favoriete kerstfilms op een rijtje

  • Love actually – mijn meest favoriete kerstfilm, deze heb ik zo vaak gezien en ik krijg er nog steeds geen genoeg van.
  • The Grinch – Zo heerlijk hoe je jezelf met the Grinch kan relateren als volwassene.
  • Legend of the Guardians – Niet echt een kerstfilm, omdat het niet echt rond de kerst afspeelt, maar hey, de Kerstman zit erin! En het is een prachtige vermakelijke animatie film.
  • A Christmas Carol – Er zijn verschillende varianten van dit kerstverhaal, maar dit verhaal valt niet te missen in het kerstfilms lijstje met de geesten van het verleden, het heden en de toekomst.
  • A Christmas Prince – Houd je ook van een onlogisch, slechte en foute kerstromance? Dan is dit de film om te bekijken, een originele Netflix kerstfilm die niet te missen valt, omdat het gewoon zó slecht is.

3. Kerstmuziek
Elk jaar rond deze tijd horen we weer dezelfde goede oude deuntjes, soms opnieuw in een nieuw jasje uitgebracht, maar wat kan ik ervan genieten ook al kan het behoorlijk irritant zijn. Kerstmuziek is gewoon lekker vrolijk en opzwepend. Ik heb vaak een grote glimlach op mijn gezicht als ik er naar luister en ik kan best veel liedjes lekker meezingen. Hier is een top 3 van mijn favoriete kerstliedjes op het moment:

  1. Christmas lights – Coldplay
  2. My only wish – Britney Spears
  3. Have yourself a merry little Christmas – Sam Smith version


4. Kersteten
Ik houd echt van lekker eten. Altijd rond de kerst kan je zoveel lekkere en bijzondere eten vinden in de supermarkt. Het lijkt alsof je alleen maar rond dit tijd van het jaar al dat lekkers mag eten. Kerstkoekjes, kerststol, kerstchocola, alle verschillende kerstgroenten en/vlees en delicatessen voor de kerst. Ik heb altijd het idee dat ik in de december maand een stuk meer eet dan normaal. Vooral op de kerstdagen zelf met de drie gangen diners. Ik vind het ook enorm gezellig om het samen met het gezelschap te eten, op een een of andere manier doe je dit soort dingen toch niet zo gauw door het hele jaar door. Daardoor zijn kerstdiners speciaal voor mij.


5. Kerstsfeer
In elk onderwerpje heb ik wel vermeld hoe gezellig ik kerst wel niet vind. De kerstsfeer geeft mij nostalgie van hoe ik vroeger kerst heb ervaren. Het geeft mij een warm gevoel bij het idee dat je die tijd kan doorbrengen met je naasten in een gezellige verlichte en versierde sfeer. Misschien is voor de een familie minder belangrijk dan voor een ander. Voor mij is familie in ieder geval wel erg belangrijk. Ik vind altijd fijn om met mijn familie kerst te vieren, samen eten, lachen, genieten en de befaamde kerstfoto maken.

Houd je ook van Kerst? Zo ja, wat zijn jou 5 redenen waarom je van Kerst houdt? Laat het mij weten in een reactie!

Heel misschien komt er geen blog volgende week dinsdag vanwege 2e kerstdag. Houdt in ieder geval mijn instagram en/of facebookpagina goed in de gaten!  😉

Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen!

Liefs,
Nydia

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.