Lifestyle,  Persoonlijk

2019: Alles stap voor stap

Alleen en in alle rust verwelkomde ik 2019 met open armen. Voor het eerst in heel mijn leven heb ik oud en nieuw alleen gevierd. Ik had nergens zin in en ik wilde liever alleen zijn, ondanks dat ik me enorm eenzaam voelde. Ik heb stilgestaan bij de evenementen die er in 2018 zijn voorgevallen, de lessen die ik daarvan heb geleerd en de dingen die ik voor nu moet loslaten. Ook heb stilgestaan bij de dingen die wel weer mooi waren aan 2018. In mijn beleving was het stilstaan bij alles enorm heftig, oude gevoelens doken weer op. Ik heb tranen met tuiten gejankt en de enorm slechte gedachten van het niet meer willen leven, kwamen ook weer om het hoekje kijken. Al met al was het voor mij een enorm emotionele avond en toch heb ik er geen moment spijt van gehad dat ik op deze manier 2018 afsloot. Uiteindelijk had ik mezelf weten te herpakken en heb ik met mezelf afgesproken dat ik voor het jaar 2019 alles wat ik wil doen of bereiken echt stap voor stap ga doen. Ik ben namelijk nogal geneigd om alles tegelijkertijd te willen doen, waardoor ik geen energie en overzicht meer overhoudt. Dus heb ik een stappenplan opgesteld voor dit jaar. Er zullen ook veel veranderingen komen wat betreft Dreaming with Nydiart, hoe deze stappenplan eruit gaat zien en wat deze veranderingen zullen zijn, lees je verder in deze blog.

De eerste stap

De hele maand december heb ik maar 1 keer gesport. Ik had in december helemaal geen fut, energie en zin om mezelf te gaan dwingen om te sporten. Naast dat ik nog steeds niet lekker in mijn vel zit, had ik echt de behoefte aan rustige avondjes op de bank. Hier heb ik met volle teugen van genoten, helaas dacht mijn lichaam daar anders over. Ik ervaarde spierpijn van het niks doen (misschien was dat wel de spierafbraak xD) en voelde ik mij nog futlozer dan ik al was. Dus ik heb mezelf een flinke schop onder de kont gegeven en begon 2 januari weer met sporten, maar wél met een side note: ik moet helemaal niks, ik hoef niet weer op het niveau zitten waar ik ooit zat, ik hoef niet te sporten om strak te worden, ik hoef niet te sporten omdat dit van mij verwacht wordt. Ik sport om mij iets beter en fitter in mijn vel te zitten. Maar ik wil er wel een ritme in hebben. Dus mijn eerste stap en doel van deze maand is om weer het 1 á 2 keer in de week sporten ritme op te pakken.

Een opgeruimde omgeving is rust in je hoofd

De tweede stap en doel voor deze maand is om mijn huis zodanig op te ruimen dat ik mij niet ga irriteren aan rommel of onnodige prul, dat ik niet toekom aan de dingen die ik wil doen. Dit opruimen doe ik met behulp van Marie Kondo via haar eigen programma Tidying up with Marie Kondo wat sinds kort op Netflix staat en wat enorm trending is. Een beste vriendin raadde mij dit aan om te kijken en ik was meteen verkocht. Deze Japanse dame geeft de juiste tips weer, waardoor je overzichtelijk en op een leuke manier kan opruimen. Zo helpt ze in haar programma gezinnen met het opruimen van hun huis op basis van een stappenplan. Ze doet het voor en laat de gezinnen zelf het werk doen. Het is prachtig om te zien hoe het gezin groeit tot een team en hoe er meer rust in hun leven keert.

Haar stappenplan ziet er als volgt:

1. Kleding
2. Boeken
3. Papierwerk
4. Komono:
– keuken
– badkamer
– garage
– al het overige
5. Sentimentele spullen

Momenteel volg ik deze stappen ook, maar aangezien ik gewoon nog 36 uur werk, verdeel ik mijn taken over mijn vrije avondjes en weekend. Vorige weekend was ik aan de slag gegaan met kleding. En wat een succes was dat! Ik vond het nog leuk om te doen ook! Helaas, heb ik geen before foto, maar zie onder dit alinea het resultaat van een net en georganiseerde lade volgens de Marie Kondo methode (rest van de kast is ook netjes hoor, maar vond dit wel het leukste resultaat). Ik heb geen frustraties meer met de t-shirts die ik normaal op een stapel vouwde en als ik er 1 van de stapel haalde dat heel de stapel door de war is. Al mijn t-shirts met print passen mooi in een la. De volgende stap boeken, papier en keuken heb ik inmiddels ook gedaan; boeken die ik niet binnen de kortste keren ga herlezen heb ik in de opbergkast geborgen. Mijn bureau en boekenkasten zien er ruimer en netter uit. Mijn kruidenkar en rek zien er georganiseerder uit en alles over over de datum is weggegooid. De badkamer en overige rommel in mijn kasten zijn mijn volgende projecten. Ik hoef daarvoor in principe niet zoveel voor te doen dus dan ben ik eigenlijk wel snel klaar. Het sentimentele stukje heb ik stiekem al gedaan, ik heb alle foto’s opgehangen en mijn foto muur is nu officieel af. Ik ben er enorm trots op.

Als mijn omgeving opgeruimd en netjes is, dan hoop ik eindelijk wat meer rust in mijn hoofd te hebben. De reden waarom ik meer rust in mijn hoofd wil hebben, is dat ik op deze manier meer ruimte kan bieden voor mijn creativiteit. Als alles is opgeruimd en netjes is, dan komt de volgende stap.

Plannen

Ik ben niet echt een planner. Het is niet mijn favoriete bezigheid, maar als ik mijn droom wil waarmaken, wordt het tijd dat ik mijn vrije tijd beter ga verdelen. Ik heb een superleuke werkplanner van papertime klaarliggen, die ik had gekregen in de goodie bag van de PomPom Party van Marloes van Goals on Heels. Als ik klaar ben met het opruimen van mijn huis ga ik mijn weken goed indelen, zodat ik zonder smoesjes dit jaar echt hard kan werken aan mijn droom en mijn vrije tijd niet verspil aan lui doen. Natuurlijk plan ik ook de rustmomenten in 😉. Deze maand is het vooral focussen op een vast ritme in sporten en het opruimen van mijn huis. Vandaar dat ik niet nu al in de planner ga werken zodat ik kan werken aan mijn droom, dit wordt stapje 3 van mijn stappenplan. Alles stap voor stap. eerst een opgeruimd hoofd.

Veranderingen aan Dreaming with Nydiart

Last but not least. Er zal het komende jaar het een en ander veranderen op zowel mijn instagram als mijn website. Ik ben van plan om mijn lay-out en feed te veranderen. Er komt naar verwachting, eind deze maand eindelijk een logo, foto’s zullen niet meer alleen maar foto’s van mijzelf zijn en ik ga proberen om ook wat leuke samenwerkingen te vinden waar ik jullie ook een plezier mee kan doen. Mijn blogonderwerpen blijven voornamelijk hetzelfde, maar ik zal ook meer kunst proberen te delen. Ik ga mijn blogartikelen niet meer in het Engels vertalen, hoeveel ik ook van Engels schrijven en de Engelse taal houdt, dit kost mij teveel tijd en stress die ik momenteel niet aankan (en ik heb het idee dat er niet veel mensen zijn die het in het Engels lezen). Daarnaast werkt de plugin ook niet meer, wat dus de problemen veroorzaakte op mijn website. Achter de schermen ga ik hard werken aan de webshop die ik in gedachten heb, als ik daar stappen in heb gemaakt, zal ik die uiteraard met jullie delen. Ik hoop dat jullie mij met plezier blijven volgen en uiteraard mag je altijd leuke suggesties aan mij doorgeven waarover je meer zou willen weten of lezen. 🙂

Tot slot

Ik vind het een mooi stappenplan, tussenin zit nog het stukje sparen voor een reis naar Schotland (of alleen Edinburgh) en sparen over het algemeen, maar die plan was al vorig jaar opgesteld (lees het hier: Help! Ik heb een koopverslaving UPDATE 1.0). Daar houdt ik mij nog steeds aan vast. Verder werk ik hard aan mijn depressie en persoonlijkheidsstoornis. Eerder in een instagram post heb ik verteld dat ik dit jaar in groepstherapie ga, een VERS-training oftewel een Vaardigheidstraining Emotie Regulatie Stoornis. Een training waarbij verschillende technieken wordt aangeboden om emoties beter te leren reguleren en meer evenwicht te brengen in het leven. Ik sta op de wachtlijst en wacht op het intake gesprek. De training zou ergens in maart / april starten en duurt een half jaar. Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken, maar ik heb er vertrouwen in dat dit gaat werken voor mij. Ondanks ik nog steeds enorm slechte momenten heb, ben ik blij dat ik nu wel weer meer de zin heb om dingen uit te voeren. Alles stap voor stap, dan kom ik er wel.

|| Wat zijn jouw doelen voor 2019? ||

2 Reacties

  • Nadia

    Goed bezig!! Ik weet zeker dat het je lukt. Alles opgeruimd hebben helpt mij ook enorm dus ik doe dit al jaren. Veel succes dit jaar mijn doelen lees je in mijn laatste blog

    • Nydia

      Dank je! Hoe het tot nu toe al is geeft enorme rust en het ziet er nu ook weer een stuk gezelliger uit. Ik heb je blog gelezen, je hebt mooie doelen voor dit jaar en ik wens jou ook succes met jouw doelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.